Hoe is Zensationeel Leven ontstaan

Zensationeel Leven is niet bedacht, maar ontstaan!

Hoe ben ik, Henk Herber, tot de oprichting van Zensationeel Leven gekomen? Tijdens een Aikido seminar gaf een sensei (grootmeester) aan dat Aikido voor hém was: “zo ontspannen mogelijk in de juiste richting bewegen”. Dit geldt mijns inziens ook in het dagelijks leven, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Hoe minder weerstand er is, hoe makkelijker (en leuker) het wordt.

Al snel kwam ik erachter dat hoe meer je de (illusie van) controle op je leven loslaat, zonder lijdzaam toe te zien natuurlijk, hoe makkelijker het leven wordt.

Meer grip op jezelf en je leven door los te laten!

En het kunnen loslaten begint bij jezelf. Als je zelf in balans bent, in je kracht staat en je niet wordt geleid door belemmerende gedachten, ontvouwen de mogelijkheden zich als vanzelf. Je bent meer in het nu, geniet meer én kan meer ontvangen.

Het beoefenen van Aikido en Qigong leert mij steeds meer te ontspannen, in balans te zijn en me te verbinden met mijn omgeving. Verder heb ik me verdiept in het loslaten van gedachten en patronen die je in de weg kunnen zitten. Als PSYCH-K facilitator kan ik helpen bij het transformeren van belemmerende overtuigingen naar ondersteunende overtuigingen. Zelf was ik al in één sessie voor een groot deel van mijn hoogtevrees af, heerlijk. Zo kom je dus fysiek én mentaal beter in je vel te zitten.

Kort achter elkaar kwam er een aantal mensen op mijn pad die ik met deze principes kon helpen. Zij voelden zich snel lichter en prettiger. Dit is natuurlijk iets wat je iedereen gunt en dat heeft me gebracht tot het ontwikkelen van een methode waarbij je in relatief korte tijd grote resultaten boekt. De trainingen creëren de potentie om zelf bewust de keus te maken hoe je op uiteenlopende situaties reageert. En als je kan kiezen, kies je toch de prettigste?

Sinds de oprichting van Zensationeel Leven (April 2014) heb ik me op dit gebied verder ontwikkeld. Zo heb ik mijn Spring Forest Qigong level 2 afgerond en ben ik ook gecertificeerd Rots en Water trainer. De ZensationeelLeven-methode werd al snel binnen het primair- en voortgezet onderwijs ingezet, onder andere bij faalangst- en examenstress trainingen. Vervolgens mocht ik op enkele scholen docenten individueel begeleiden. En sinds schooljaar 2019 – 2020 werk in 3 dagen per week voor de Alberdingk Thijm Scholen Dojo. Hier verzorg ik individuele trajecten en groepstrainingen voor zowel leerlingen, docenten als docenten teams.

De mooiste beloning is dat je de deelnemers aan de trainingen én individueel begeleide mensen in korte tijd ziet veranderen, meer ontspannen en in hun kracht komen, prachtig! Zo doe ik nu iets waar ik zelf én ook anderen blij van worden.