Spring Forest Qigong/Qi-ssage

Eén van de manieren om beter in je vel te komen, is te zorgen dat je energiehuishouding op orde is. Hiervoor maak ik gebruik van de methode Spring Forest Qigong.

Dit is een Qigong-vorm, ontwikkeld door master Chunyi Lin, die zich o.a. richt op het registreren en herstellen van onbalans of blokkades in je energie.

Dit is ook te bereiken door middel van Qi-ssage. Hierbij worden essentiële meridiaanpunten gemasseerd waardoor blokkades in de energiestroom worden opgeheven waardoor de energie weer beter gaat stromen.

In je lichaam lopen meridianen die je organen van energie voorzien. Door o.a. blessures, fysieke – of mentale stress kunnen energieblokkades ontstaan die uiteindelijk kunnen leiden tot fysieke klachten.

Tijdens een Qigong/Qi-ssage sessie (ongeveer 3 kwartier tot een uur) traceer ik eventuele blokkades en kan ik met behulp van deze methoden de energie weer laten stromen. Hierdoor zal jij je, soms direct en soms op termijn, weer energieker voelen. En hoewel een dergelijke sessie geenszins bedoeld is om een door een arts voorgeschreven traject te vervangen, kan deze vorm ondersteunend werken bij herstel van een blessure of ziekte.