Wat doet Zensationeel Leven

In het kort staat Zensationeel Leven voor:

  • Meer in je kracht
  • Beter in balans
  • Minder mentale en fysieke ballast
  • Grotere keuzevrijheid
  • Dichter bij jezelf én je omgeving
  • En vooral…méér plezier!

Klinkt goed? Absoluut haalbaar!

Zensationeel Leven geeft je in korte tijd handvatten om dit te realiseren. Doel is om eerst tot een ontspannen en toch krachtig IK te komen en vanuit die situatie te handelen en de juiste keuzes te maken.

In de kern heeft de methode van Zensationeel Leven te maken met bewustwording en keuzemogelijkheden. In de basistraining ervaar je hoe je vanuit een ontspannen toestand en vanuit een krachtig IK, beter kunt reageren op uiteenlopende situaties. Je leert je energie te gebruiken om zowel met jezelf als met anderen een beter contact te leggen.

De trainingen zijn deels gebaseerd op de principes van Aikido, een Japanse verdedigingskunst. Het doel is meer harmonie van de energie in jezelf en die om je heen te creëren. In de vervolgtrainingen gaan we dieper in op jouw persoonlijke reactiepatronen. De trainingen worden zowel in groepsverband als individueel aangeboden.

In de individuele begeleiding kijken we ook naar het onbewuste niveau. Door middel van de PSYCH-K methode worden blokkades of belemmerende overtuigingen getransformeerd naar ondersteunende overtuigingen.

Ook is het mogelijk om op energetisch niveau aan de gang te gaan. Door middel van een (Spring Forest) Qigong/Qi-ssage sessie kunnen energieblokkades worden opgeheven.

Verder heeft Zensationeel Leven samen met Ki to Change een training speciaal voor docenten en mentoren ontwikkeld. Deze training heet “Meester over jezelf” en legt de nadruk op de relatie docent-leerling, docent-ouder en docent-team.

Daarnaast is er ook een module ontwikkeld die wordt ingepast in faalangstreductie- en weerbaarheidstrainingen in het voortgezet onderwijs. Deze module is speciaal gericht op het omgaan met stress-situaties als bijvoorbeeld een test of examen en het vergroten van je zelfkennis en zelfvertrouwen.

De Zensationeel Leven-methode wordt sinds schooljaar 2019 ook gebruikt in de AT-Scholen Dojo (primair en voortgezet onderwijs) in Hilversum. Inmiddels hebben ruim 300 docenten een of meerdere trainingen gevolgd.

De groepstrainingen zijn erg geschikt voor een teambuildingsdag of personeelsuitje, maar kunnen ook op locatie worden gegeven.