Henk Herber

Marieke Bosgoed Fotografie

Henk Herber is de oprichter van Zensationeel Leven en medeoprichter van Meester over jezelf. In zijn 25-jarige loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht heeft hij veel leidinggevende functies vervuld. Voor hem stond een goede relatie met de mensen daarin centraal. Hij werkte o.a. enkele jaren bij een opleidingsschool. Daar gaf hij leiding aan een groep docenten en stond hij ook zelf voor de klas. Na het afronden van zijn rechtenstudie op de Universiteit van Nijmegen, heeft hij als jurist diverse functies bekleed. Zijn laatste functie was in de beleidsstaf van de Minister van Defensie.

In 2005 heeft hij het roer radicaal omgegooid. Hij nam ontslag en nam zich voor alleen nog dát te doen waar hij blij van wordt. Zensationeel Leven is daar een voorbeeld van.

Zijn motto is ‘travel light’; omarm het goede en laat los wat je in de weg staat. Hij is gepassioneerd beoefenaar van Aikido en Qigong en hij is o.a. PSYCH-K facilitator, Rots en Water trainer en docentencoach. Hij heeft ruime ervaring in het overdragen van kennis, waarbij de begrippen verbondenheid, ontspanning en plezier centraal staan. Zijn huidige functie is trainer/coach bij de Alberdingk Thijm Scholen Dojo. Hier werkt hij met zowel docenten als leerlingen, in groepsverband en individueel.

Hij gunt iedereen een relaxed en Zenvol bestaan en zo is Zensationeel Leven ontstaan.

Relevante opleidingen/ervaring:

Spring Forrest Qigong healer Level 1 en 2
Spring Forrest Qi-ssage
Rots en Water trainer (Basiscursus, verdieping vrouwen en meisjes, verdieping voor kinderen met autismespectrum-stoornissen én Rots en Water schoolbreed (lagere scholen)
Psych-K Facilitator
Faalangstreductietrainer
Weerbaarheidstrainer
Docentencoach